Beljenje zuba

A ko od nas ne želi da ima blistavo bele zube?

Kućna metoda beljenja

Beljenje zuba 3      Beljenje zuba 2

Beljenje zuba 1

Pitanje je samo da li ćete to odraditi nestručno i time ugroziti zdravlje vaših zuba ili se možete bezbrižno prepustiti stručnim licima koji vam garantuju, kako uspeh u izbeljivanju, tako i mogućnost da bez straha od eventualnih oštećenja gleđi možete i vi da se pohvalite najlepšim osmehom
Naša klinika “Smile Dent” bavi se beljenjem zuba tzv. kućnom metodom koja je ujedno i jedina priznata metoda od ADA (američkog stomatološkog udruženja).

Ova metoda sigurno i uz sve garancije ne oštećuje zube!

Efekat beljenja ovom metodom je najpostojaniji i traje oko dve godine.Posle ovog perioda potrebno je samo jedno kratko osvežavanje.

Pored toga, kod nas možete priuštiti sebi i beljenje devitalizovanih, tzv. mrtvih zuba iznutra.

Prikaz slučaja:

Lasersko izbeljivanje zuba

Beljenje zuba - Lasersko Beljenje

Endodontsko beljenje zuba

Beljenje zuba - Endodontsko beljenje

Lasersko izbeljivanje zuba je efikasno i postalo je veoma popularno proteklih nekoliko godina. Postepena promena boje zuba povezana je sa procesom starenja, supstancama koje prebojavaju zube (kao što su duvan, kafa, čaj), viškom fluora,koriščenjem tetraciklina,povredom ili pogoršavanjem stanja zubnog nerva. U svakom slučaju predstavlja veliki estetski nedostatak.

Laser deluje u kombinaciji sa vodonik peroksid gelom, koji uz pomoć odgovarajuće talasne dužine lasera brzo oslobađa slobodne radikale kiseonika.

U zavisnosti od ozbiljnosti mrlja, laser će izbeliti i najtamnije površine, ali u nekim težim slučajevima neće u potpunosti izlečiti stanje. Izbeljivanje pomoću lasera dovodi do prirodne beline zuba. Za proces izbeljivanja koristi se posebna laserska sonda.

Prednosti diodnog lasera u izbeljivanju:

  • neverovatan rezultat za manje od 1 sata
  • izbeljivanje umrljane gleđne površine bez preteranog zagrevanja zuba
  • nema štetnog efekta na pulpu
  • bez kontraindikacija
  • bez anestezije
  • dugotrajan efekat
  • dokazani rezultati u odnosu na druge metode
  • bezbolan tretman