Profesionalno čišćenje zuba

Profesionalno čišćenje zuba – AIR FLOW®

Zubne naslage, mekane (plak), tvrde (kamenac) i pigmentacije na zubima nisu samo estetski nedostatak. Nakupljene, nečistoća i bakterije, takodje ugrožavaju zdravlje zubnog mesa.

Bakterije podržavaju hroničnu upalu desni, u početku gingivitis, koji kasnije napreduje u hronični parodontitis, u narodu nazvan «paradentoza».

Naseljavanje bakterija na površinu zuba ključni je faktor za razvoj i najčešće bolesti usne šupljine , tj. karijesa.

Šta mi preporučujemo 

Oralna higijena

Zubni plak je mekana naslaga na zubu koja se ne može odstraniti ispiranjem, već samo mehaničkim čišćenjem (profesionalno čišćenje zuba). Smatra se da površina plaka od 1 mm2 sadrži više od 20 * 107 bakterija među kojima se može prepoznati preko 350 vrsta. Higijenu usne šupljine definšemo kao kvalitetnu kontrolu nastanka zubnog plaka i time sprečavamo nastank gingivitisa, parodontitisa i karijesa.

Važno je naglasiti da oralna higijena danas podrazumeva drugačiji pristup pranju zuba od onog koji je bio uobičajen pre par decenija. Razlog tome su izmenjene prehrambene navike.

Šta to znači? Da objasnimo.

Ovaj pojam podrazumeva prvenstveno sastav i konzistenciju namirnica koje unosimo u usta, a koja je nepovoljna u smislu održavanja higijene zuba u periodu između dva pranja. Naime, danas u velikom procentu slučajeva, unosimo hranu koje je lepljiva i vrlo lako adherira na površinu zuba, pa tu i ostaje dovoljno vremena da bi se započeli procesi koji vode do demineralizacije (rastapanja) tvrdih zubnih tkiva i nastanka karijesa.

Osim karijesa kao bolesti tvrdog zubnog tkiva, kao posledica neodgovarajuće oralne higijene javljaju se i, već ranije pomenute bolesti potpornog aparata parodonta, a koje nazivamo parodontopatijama. Parodontopatije, među koje uključujemo, kod današnje populacije vrlo učestao hronični parodontitis, postaju neprijatan problem kada počinjemo da gubimo zube koje smo mogli da sačuvamo

Mi imamo rešenje i za to!

Ukoliko želite da sačuvate kako svoje zube, tako i svež dah, potrebno vam je profesionalno čišćenje zuba.

Probajte i uverićete se koliko ćete se osećati drugačije uz saznanje da ste spasili svoje zube.

Smile Dent je tu zbog vas!